Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ECTN




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΚΠΟΛ
Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως Διοικητήριο, 38001 Βόλος.
τηλ.& φαξ 2421352535, τηλ. 2421352533,
email: ekpol.magn@thessaly.gov.gr, ekpol.magn@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Βόλος 12/11/2012


ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ECTN ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΕΚΠΟΛ
Μεγάλη επιτυχία της ΕΚΠΟΛ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνεδρίαση του ECTN (Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού) που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Η ΕΚΠΟΛ διεκδίκησε την προεδρία του δικτύου, πράγμα το οποίο και επέτυχε, για την επόμενη διετία. Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας και πλέον Πρόεδρος του ECTN δήλωσε από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας στα μέλη του Δ.Σ. του ECTN, ότι μέλημά του είναι για τα επόμενα 2 χρόνια να οδηγήσει το ECTN στη συνέχιση των σημαντικών δραστηριοτήτων του, αναλαμβάνοντας τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
  1. Να αυξήσει τον αριθμό των μελών που εκπροσωπούν το ECTN με τη στελέχωσή του και με άλλους εταίρους ( κυρίως από κράτη- μέλη της Ε.Ε. που δεν εκπροσωπώνται μέχρι στιγμής στο ECTN).
  2. Να αναβαθμίσει  την εικόνα του ECTN στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) όσον αφορά τις εκδηλώσεις ενός υπεύθυνου, βιώσιμου, ποιοτικού και πολιτιστικού τουρισμού.
  3. Να εκμεταλλευτούμε το ρόλο του ECTN ως εταίρος στο πρόγραμμα CHARTS INTERREG IVC  προς όφελος όλων των μελών του ECTN για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη.
  4. Να αναζητήσει περισσότερα προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Τέλος, ο κ. Κώστας Χαλέβας θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. του ECTN για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του να αναλάβει την Προεδρία.


Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ
Κων/νος Χαλέβας



Πηγή: ΕΚΠΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.