Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 22/10: So far, now here.



 ‘So far, now here”
 


Δελτίο τύπου

O Απόστολος Ντελάκος (1973) και ο Αντρέας Μάρτιν Κάλντας (1980) εκθέτουν δουλειά τους στο Βόλο, στην Αίθουσα Τέχνης «Αχίλλειο», Κουμουνδούρου & Ιάσονος, από τις 26 Οκτωβρίου εως και τις 04 Νοεμβρίου 2012.

Ο Απόστολος Ντελάκος παρουσιάζει έργα από τη περίοδο των μεταπτυχιακών του σπουδών στο τμήμα 'εφαρμοσμένων τεχνών' του Sandberg Institute (2008-2010) του Άμστερνταμ καθώς και έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων χρόνων που ζει στο Βόλο. Τα έργα αυτά εστιάζουν στα «παραδοσιακά» πεδία των εφαρμοσμένων τεχνών την κεραμική, το γυαλί και το ύφασμα. Ο τρόπος με τον οποίο ο Α. Ντελάκος τα προσεγγίζει δεν έχει να κάνει τόσο με την τεχνική τους αλλά κυρίως με τις εννοιολογικές επικαλύψεις αυτών των υλικών / τεχνικών με τις Καλές Τέχνες. Στηρίζεται στη συλλογή εικόνων και πηγών από αναλογικά και ψηφιακά αρχεία, στην επεξεργασία και στην εκ νέου ταξινόμηση / παράθεσή τους.

O  Αντρέας Μάρτιν Κάλντας παρουσιάζει μια σειρά από έπιπλα και φωτιστικά που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων από τα αρνητικά άλλων εργασιών και υπολείμματα υλικών. "Παρατηρώντας αυτά τα 'άχρηστα' υλικά και ψάχνοντας πιθανούς τρόπους επεξεργασίας τους οδηγούμαι σε νέα αντικείμενα και στην ουσία την επαναχρησιμοποίησή τους". Τα αντικείμενα του Αντρέα Κάλντα εκτός από τον upcycling χαρακτήρα τους χαρακτηρίζονται επίσης από έντονη χρωματικότητα. Επιπλέον αντικείμενα
εκτίθενται στο studio του στην οδό Ροζού 37α (γωνία με Σοφοκλέους).

"Μου αρέσει πάρα πολύ να παρατηρώ την πόλη κάνοντας ποδήλατο. Σε μία από αυτές τις βόλτες είδα το μαγαζί του Αντρέα και ένιωσα ότι ήμουν πάλι πίσω στο Άμστερνταμ το οποίο είναι γεμάτο από παρόμοια μικρά αλλά καλοφτιαγμένα μαγαζιά νέων δημιουργικών ανθρώπων. Μέτα από λίγο καιρό με αφορμή μία κατασκευή γνωριστήκαμε και γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετήσουμε παρουσιάσουμε τις δουλείες μας τη μια δίπλα στην άλλη. Πέρα από τις εμφανείς διαφορές τους, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία όπως κοινό μας ενδιαφέρον για αντικείμενα που ακροβατούν μεταξύ design και craft (χειροτεχνήματα), η αγάπη για τα υλικά και τεχνικές τους, η αίσθηση του χρώματος και εν τέλει η ιδέα ότι ο κόσμος των εφαρμοσμένων τεχνών δεν είναι απαραίτητα μακριά από τον κόσμο των καλών τεχνών, αλλά αντίθετα αυτές οι δύο περιοχές είναι συγκοινωνούντα δοχεία".


Εγκαίνια έκθεσης: 26 Οκτ 2012 // 20:00 μ.μ.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 - 21:00 σαββατοκύριακα 11:00-13:00 και 18:00 - 21:00



Πηγή: So far, now here.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.