Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 20/10: Δελτίο τύπου από την ΕΚΠΟΛ - GRUNDTVIG




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΚΠΟΛ
Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως Διοικητήριο, 38001 Βόλος.
τηλ.& φαξ 2421352535, τηλ. 2421352533,
email: ekpol.magn@thessaly.gov.gr, ekpol.magn@yahoo.gr


18/10/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος GRUNDTVIG για την ψηφιακή φωτογραφία η ΕΚΠΟΛ παρευρέθηκε μέσω του προέδρου της κ. Κώστα Χαλέβα στη συνάντηση του Sant Bartomeu, στην Καταλονία της Ισπανίας στις 11 – 14 Οκτωβρίου 2012. Τη συνάντηση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι του Sant Bartomeu κ. Joan Roca, του Δήμου Erchie της Ιταλίας κ. Giuseppe Margheriti. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2013. (μεταξύ 21 και 22. Η δεύτερη επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Erchie της Ιταλίας το Μάιο του 2013. (μεταξύ 9 και 10). 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην εφαρμογή καινοτόμων δράσεων και στην παροχή της ευκαιρίας σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, με έμφαση στη χρήση της ψηφιακής φωτογραφίας. Η ανάγκη να αυξηθούν οι ευκαιρίες μάθησης για τους ηλικιωμένους μεγαλώνει ανά έτος, λόγω της αύξησης των ανθρώπων που φθάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, των υψηλότερων ποσοστών των ανθρώπων που ζουν μόνοι και του κίνδυνου της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Επίσης, η αύξηση της πολυπλοκότητας της κοινωνίας που οδηγεί σε βάθυνση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού είναι ένας από τους λόγους που κατέστησε τη συγκεκριμένη πρόταση επιλέξιμη για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ευκαιρίες μάθησης αυτού του προγράμματος επικεντρώνονται στην ψηφιακή φωτογραφία, προωθείται η γνώση και η συνεργασία μέσω διαφόρων μαθημάτων εκπαίδευσης της ΕΕ, δημιουργούνται ένας web-based χώρος για ανέβασμα φωτογραφιών, ένα φόρουμ στο διαδίκτυο για κουβέντα σχετικά με ψηφιακές εικόνες και διοργανώνεται Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για την Ψηφιακή Φωτογραφία ανοικτός σε όλους τους ηλικιωμένους πολίτες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος και ειδικότερα η υλοποίηση των μαθημάτων ψηφιακής φωτογράφησης για τον πληθυσμό στόχο του προγράμματος, η αξιολόγηση των φωτογραφιών για το διαγωνισμό φωτογραφίας που προβλέπεται στα πλαίσια του προγράμματος. Στη συνέχεια, οι εταίροι εργάστηκαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού, τα κριτήρια αξιολόγησης και το έντυπο εγγραφής διαγωνισμό
Συνεργαζόμενοι φορείς  είναι: η Κοινότητα Erchie της Ιταλίας, η  ΕΚΠΟΛ, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, ο Δήμος του SanBartomeu στην Καταλονία της Ισπανίας και ένα Κέντρο Κατάρτισης στην Οστράβα της Τσεχίας. 



Πηγή: ΕΚΠΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.