Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΟΛ 10/04/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/04/2017


   Άψογη η διοίκηση και το έργο του μακροβιότερου προέδρου της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβα και των συνεργατών του, ο οποίος επί έξι συναπτά έτη προεδρεύει στη μοναδική εταιρεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας κοινωνικής παρέμβασης, πολιτισμού και τουρισμού, υλοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, συντελώντας έτσι στην οικονομική στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει σε δύο νέα εγκεκριμένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ για ενήλικους εκπαιδευόμενους με αντικείμενο τη φωτογραφία και τον αθλητισμό, με συμμετοχή των χωρών Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία.
   Ακόμη και οι όποιες επιχειρήσεις σκίασης του σημαντικού έργου της ΕΚΠΟΛ καταρρίπτονται από τη δικαιοσύνη, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με απαλλακτική εισήγηση του Εισαγγελέως της Έδρας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβας κατηγορήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ότι από 6/9/2012 έως 30/10/2013 παρέβη την εργατική νομοθεσία και δεν είχε προχωρήσει στην καταβολή δώρου Πάσχα και δώρου Χριστουγέννων σε συγκεκριμένη οικονομολόγο. Από την ακροαματική διαδικασία όμως απεδείχθη ότι η οικονομολόγος είχε υπογράψει σύμβαση έργου και όχι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, δεν ολοκλήρωσε το έργο που αφορούσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης της ΕΕ (Transnational Cooperation Programme South-East Europe) CLEAR και ως εκ τούτου δεν της οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί και δώρα.
   Επιπλέον η ίδια είχε στραφεί κατά της ΕΚΠΟΛ με αγωγή κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, η αγωγή της όμως και αυτή απερρίφθη δυνάμει της υπ. αριθ. 1/2017 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

   Συνήγορος και στις δυο αυτές υποθέσεις ήταν ο δικηγόρος κ. Καραγκιόζος Ιωάννης, του οποίου η παρέμβαση ήταν σημαντικά καθοριστική.



Πηγή: ΕΚΠΟΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.