Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΟΛ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΡΤΑΚΙ




                                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΚΠΟΛ

Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως Διοικητήριο, 38001 Βόλος.
τηλ.& φαξ 2421352535, τηλ. 2421352533,
email: ekpol.magn@thessaly.gov.gr, ekpol.magn@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, η εκδήλωση παραλαβής των βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Συρτάκι. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου, κ. Νατάσα Οικονόμου. Επίσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία ήταν μια ευγενική δωρεά από τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Καλτσογιάννη.
Πετυχαίνοντας κάτι καινοτόμο, μετατρέψαμε την περιοχή μας σε πόλη του ρεκόρ Guinness. Με το σκεπτικό αυτό θα καθιερώσουμε κάθε χρόνο, στην τελευταία πανσέληνο του Αυγούστου να χορεύουμε στην παραλία του Βόλου, αναβιώνοντας τη μοναδική στιγμή που ζήσαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στην εκδήλωση αυτή.
Θα κατατεθεί πρόταση στο Δήμο Βόλου στην αρχή της παραλίας, να τοποθετηθεί στο έδαφος, πλάκα με το σήμα του Guinness και με την αναφορά στους 5.614 χορευτές. Θα κάνουμε την πόλη του Βόλου, πόλη των Guinness, επιδιώκοντας κάθε χρόνο μαζί με το φεστιβάλ του Συρτακίου που θα χορεύουμε, και τη διεκδίκηση ενός νέου παγκοσμίου ρεκόρ Guinness  με μοναδικό στόχο την παγκόσμια προβολή μας.
Η πρώτη ακαδημία διεκδίκησης παγκοσμίων επιτυχιών έγινε με 5.614 μέλη που έμαθαν να χορεύουν συρτάκι. Από εδώ και πέρα μια νέα μέθοδος τουριστικής προβολής υιοθετείται για την περιοχή μας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση αυτή και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα μείζονος σημασίας που θα είχε για την προβολή της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας χρηματοδότησε  την προσπάθεια  εθελοντισμού των 5.614 ατόμων αναθέτοντας τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης στην Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ),  σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου και τους συνεργάτες του.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τους περιφερειακούς συμβούλους, ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της περιοχής μας προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε επιδιώκοντας όσο το δυνατόν την ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας.


                                                                                    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΛ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΛΕΒΑΣ



 Πηγή: ΕΚΠΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.