Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ


Δελτίο τύπου ΕΚΠΟΛ


Συνεδρίασε το ΔΣ της Κενταύρων Όρος ΑΕ (Αξιοποίηση και Ανάδειξη Κεντρικού Πηλίου και Ευρύτερης Περιοχής) και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η έγκριση του ισολογισμού της εταιρικής χρήσης 2012. Δεδομένου ότι το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης τόσο για το Πήλιο όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί υποχρέωση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται με το χειμερινό τουρισμό να στηρίζουν τόσο την λειτουργία του χιονοδρομικού όσο και την προοπτική ανάπτυξής του. Μεταξύ των μετόχων της εταιρείας εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου , Δήμος Ν. Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Δυστυχώς όμως, στην απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις λειτουργίας του χιονοδρομικού, με το ποσό των 300.000€ μόνο η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε και συμμετείχε με το ποσό των 200.000€. 
Πρέπει να γίνει κατανοητό εάν πραγματικά θέλουμε την προώθηση του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή μας, να συμβάλλουν τόσο οι Δήμοι και τα επιμελητήρια στην οικονομική στήριξη του χιονοδρομικού ώστε να επιμηκυνθεί  η θερινή τουριστική περίοδος και κατά τη χειμερινή. Δεδομένου ότι το ποσό της συνολικής οφειλής των εξόδων και των αποσβέσεων έχει ξεπεράσει τις 400.000€ πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι αν πραγματικά πιστεύουμε στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Πηλίου, πρέπει να ανταποκριθούμε στα έξοδα λειτουργίας του χιονοδρομικού. Και συνεπώς μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει το χιονοδρομικό πρέπει  να συμβάλλουν όλοι ανεξαρτήτως οι φορείς και οι Δήμοι, ώστε να υποστηριχτεί τόσο η λειτουργία του όσο και η ανάπτυξή του
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης του χιονοδρομικού κατά τη χειμερινή περίοδο του 2013 θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναπτυξιακή πολιτική της λειτουργίας του, τόσο για την ανάπτυξη του χιονοδρομικού όσο και για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής. 
Προκειμένου να μελετηθεί η  στρατηγική  ανάπτυξης του χιονοδρομικού, η Περιφέρεια, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ θα προβεί στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων και προβλεπόμενων περιβαλλοντικών μελετών για τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του.



       Κων/νος Χαλέβας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Μέλος του ΔΣ της Κενταύρων Όρος


Πηγή: ΕΚΠΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.