Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το «Vollywood» ανοίγει τις πύλες του!


Ξεκινά το διήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βόλου «Argo Film Festival», γνωστό και ως Vollywood, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με επικεφαλής τον Τέρι Ντούγκας, ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλει και να προωθεί τη δουλειά των ελλήνων κινηματογραφιστών. «Σκοπός μας είναι να φέρουμε τις γενιές κοντά και να προωθήσουμε τις ιδέες τους προς το ευρύ κοινό. Ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή θα δώσει έμπνευση σε δημιουργικά μυαλά ώστε να διαμορφώσουν ενεργά το μέλλον του κινηματογράφου. Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας όσο εμείς προσπαθούμε να αναπτύξουμε περισσότερο και να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας», αναφέρουν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται στον κινηματογράφο «Αχίλλειον», διαγωνίζονται αποκλειστικά ταινίες μικρού μήκους, μέχρι 15 λεπτά. Φέτος οι συμμετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες από το 2010 και εκτός νέων Ελλήνων δημιουργών, υπάρχουν και σκηνοθέτες από την Ισπανία, την Αγγλία και την Αμερική. Επιπλέον κάθε χρόνο το φεστιβάλ υποδέχεται ένα τιμώμενο πρόσωπο. Πέρυσι, το «μαρμάρινο αστέρι» δόθηκε στον Κώστα Βουτσά, φέτος το τιμώμενο πρόσωπο είναι η Μάρθα Καραγιάννη.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί μελλοντικά μία «Λεωφόρος Δόξας», στο πρότυπο του «Walk of Fame». Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας οι διοργανωτές σκοπεύουν το «Αστέρι του Vollywood», στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του τιμώμενου προσώπου και η χρονολογία απονομής του, να τοποθετείται και να κοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο του Βόλου.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.